KDV De Tweeling

Categoriën:
 • Creatieve opvang met grote natuurbelevingstuin

  In juli 1998 startte De Tweeling Kinderopvang in de oude Agnes en Reiniera Fröbelschool.
  Inmiddels is De Tweeling uitgegroeid tot een gezond en toonaangevend kinderdagverblijf dat vanuit een gedegen pedagogisch beleid werkt aan de ontwikkeling van het kind. Sinds 2020 is deze opvang onderdeel geworden van kinderopvang Stichting SOOS.

  Locatie De Tweeling beschikt over een grote natuurbelevingstuin waar we met de kinderen zeker één keer per dag te vinden zijn. De tuin heeft aangelegde paadjes, heuvels, een zandkuil en een tunneltje. Hierdoor kunnen de kinderen volop bewegen en uitleven. Een aparte waterloop, blotevoetenpad en kruidenstrook brengen eveneens een speels en leerzaam element in de tuin. Door de verschillende planten, gras, kruiden en (fruit)bomen, beleven de kinderen actief de natuur en haar vier seizoenen mee.
   
  Voor alle kinderen vanaf 2,5 jaar is er binnen De Tweeling een unieke atelierruimte aanwezig. Onder begeleiding van een ateliermedewerkster komen kinderen hier een ochtend of een middag naar toe. Binnen het atelier worden de kinderen op speelse wijze voorbereid op de basisschool. Ze komen in contact met kinderen uit andere groepen, maken nieuwe vriendjes en leren wennen aan een nieuwe situatie en omgeving. 
   
  Op ons kinderdagverblijf hebben we ervoor gekozen een aparte ruimte in te richten als snoezelruimte. In de groepsruimte komen kinderen met vele prikkels in aanraking. Door met een beperkt aantal kinderen naar de snoezelruimte te gaan, kan de pedagogisch medewerker de zintuiglijke prikkels afzonderlijk en intens aanbieden op maat van de kinderen. Dit zorgt voor rust en laat jonge kinderen genieten.
  Onze visie en werkwijze staan uitgebreid beschreven in het Pedagogisch beleidsplan.
   
  Bovendien worden wij jaarlijks gecontroleerd door brandweer en GGD. Klik hier voor het meest recente rapport (dat ook ter inzage op onze locatie ligt). Voor de toegang tot het gebouw maken we gebruik van een toegangscontrole door middel van vingerscans of code. Kinderen worden alleen meegegeven aan hun eigen ouders of een van tevoren door de ouders aangewezen persoon.
   
  Op onze andere website is nog veel meer informatie te vinden over deze locatie.

   
Nieuwsgierig?
Kom gezellig langs voor een rondleiding. Onze pedagogisch medewerkers vertellen je graag meer. Of schrijf je kind vrijblijvend in en ontvang een persoonlijk aanbod. Inschrijven voor De Tweeling kan via een aparte site namelijk www.kdv-detweeling.nl